Paardenkraamkliniek

Paardenpraktijk Oost Nederland biedt u de mogelijkheid om uw merrie te laten veulenen onder deskundige begeleiding. Zij wordt hierin ondersteunt door de paardenpraktijk.

Als de geboorte dichterbij komt, wordt er een chip/transponder onder lokale verdoving op de vulva van de merrie gezet, zodat op het moment dat de vruchtblaas naar buiten wordt geperst deze chip het alarm laat afgaan en we dus gewaarschuwd worden. Bij de bevalling zijn wij dankzij het alarm altijd aanwezig om indien nodig uw merrie te helpen met veulenen.

De geboorte van een veulen kan voor veel mensen een stressvolle periode zijn; geen ervaring bij afveulenen, geen tijd, lange slapeloze nachten,… Toch is dit ook een mooi tijd voor u waarin u hoopt een gezonde merrie met veulen te krijgen. Daarom bieden wij u onze diensten aan: door de intensieve begeleiding proberen wij complicaties zoveel mogelijk te vermijden, waardoor u kunt genieten van de mooie tijd met uw merrie en veulen.

Ook na de geboorte worden merrie en veulen begeleid. Er wordt gecontroleerd of het veulen goed gezond ter wereld is gekomen, of ze voldoende biest binnenkrijgt en of ze al na een tijdje kan staan. Indien nodig kan er bloed van het veulen afgetapt worden om te controleren of er voldoende antistoffen aanwezig zijn.

Natuurlijk wordt ook de merrie na de geboorte opgevolgd, er wordt in de gaten gehouden dat de nageboorte er binnen een paar uur compleet af is.

Uw merrie kan na de bevalling ook blijven met haar veulen om opnieuw geïnsemineerd te worden.

Wij bieden tevens weidegang voor uw merrie en veulen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Esther van Vlierbergen.

Meer informatie

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u bellen op telefoonnummer 0575 43 23 00.

Contactgegevens

Paardenpraktijk Oost Nederland
Wagenvoortsdijk 11
7218 MP Almen

Telefoonnummer

KvKnummer

09178852

Openingstijden

U kunt elke werkdag* bij ons terecht tussen 8.00 en 18.00 uur.

Wij zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar van 8.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 18.00

* Op nationale feestdagen (nieuwjaar, Pasen, Koningsdag, Hemelvaart, Pinksteren en Kerstmis) zijn wij gesloten. Voor spoedgevallen zijn wij wel op deze dagen bereikbaar.

Regio

Apeldoorn, Arnhem, Baak, Beekbergen, Borculo, Bronkhorst, Brummen, Deventer, Didam, Dieren, Doesburg, Doetinchem, Duiven, Eibergen, Emst, Epe, Groenlo, Goor, Eerbeek, Gaanderen, Hoendelo, Holten, Klarenbeek, Laren, Lichtenvoorde, Lochem, Loenen, Markelo, Raalte, Rheden, Rijsen, Ruurlo, Twello, Toldijk, Vaassen, Varsseveld, Voorst, Vorden, Wehl, Westendorp, Westervoort, Wilp, Zevenaar, Zeddam, Zelhem, Zutphen, Bathmen, , Holten, Lichtenvoorde, Varsseveld, Stokkum, ’s Heerenberg, Haaksbergen, Eibergen, Twello, Gelderland, Nederland