Chiropraxie

Bij onze paardenpraktijk kunt u ook terecht voor chiropraxie bij uw paard. Paardenarts Barry Van Vlierbergen is ook opgeleid als IAVC Chiropractor. Chiropractie wordt vaak “kraken” genoemd in de volksmond. Natuurlijk is het onmogelijk dat een normaal mens een gewricht van een gezond paard kan laten kraken of verplaatsen.

Het krakende geluid wat gehoord kan worden, wordt veroorzaakt door gasbelletjes welke verplaatst worden wanneer een gewricht gemanipuleerd wordt. Wat een chiropractor wel doet, is proberen de normale beweeglijkheid in een gewricht te herstellen. Chiropractie is een manuele behandelmethode welke bedoeld is om de algemene gezondheid te ondersteunen en neurologische, spier- en gewrichtsproblemen te verhelpen.

Chiropraxie focust op abnormale bewegingen en beperkingen van de wervelkolom en het effect van deze beperkingen op het zenuwstelsel en het gehele lichaam. Het doel van een chiropractische behandeling is het maximaliseren van de mobiliteit en optimaliseren van lichaam en zenuwstelsel. Voorafgaand aan een chiropractische behandelingen, dienen eerst de wervelkolom en ledematen onderzocht te worden om beperkingen in de beweeglijkheid te detecteren. Daarna kunnen aangetaste gewrichten behandeld worden.

Chiropractie is dus geen vervanging van traditionele diergeneeskunde. Het vormt eerder een aanvulling. Natuurlijk kan het soms noodzakelijk zijn eerst een kreupelheidsonderzoek uit te voeren alvorens chiropractisch te behandelen.

Meer informatie

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u bellen op telefoonnummer 0575 43 23 00.

Contactgegevens

Paardenpraktijk Oost Nederland
Wagenvoortsdijk 11
7218 MP Almen

Telefoonnummer

KvKnummer

09178852

Openingstijden

U kunt elke werkdag* bij ons terecht tussen 8.00 en 18.00 uur.

Wij zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar van 8.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 18.00

* Op nationale feestdagen (nieuwjaar, Pasen, Koningsdag, Hemelvaart, Pinksteren en Kerstmis) zijn wij gesloten. Voor spoedgevallen zijn wij wel op deze dagen bereikbaar.

Regio

Apeldoorn, Arnhem, Baak, Beekbergen, Borculo, Bronkhorst, Brummen, Deventer, Didam, Dieren, Doesburg, Doetinchem, Duiven, Eibergen, Emst, Epe, Groenlo, Goor, Eerbeek, Gaanderen, Hoendelo, Holten, Klarenbeek, Laren, Lichtenvoorde, Lochem, Loenen, Markelo, Raalte, Rheden, Rijsen, Ruurlo, Twello, Toldijk, Vaassen, Varsseveld, Voorst, Vorden, Wehl, Westendorp, Westervoort, Wilp, Zevenaar, Zeddam, Zelhem, Zutphen, Bathmen, , Holten, Lichtenvoorde, Varsseveld, Stokkum, ’s Heerenberg, Haaksbergen, Eibergen, Twello, Gelderland, Nederland